Сприятливі умови для травлення і володіння гарною фігурою може забезпечити тільки правильне харчування. Недостатньо просто вживати низькокалорійну їжу або багату вітамінами і клітковиною. Не менш важливо і поєднання окремих продуктів, які деколи абсолютно не поєднані. Оптимально збалансований раціон з доповнюють один одного продуктів забезпечить людини максимальною кількістю енергії, максимально зменшить вироблення шкідливих сполук, стимулює детоксикацію і попередить можливі розлади.
Коли під час прийому їжі поєднуються кілька продуктів, вони можуть протидіяти один одному, викликаючи проблеми з переварюванням з-за процесів бродіння вуглеводної їжі і розкладання білків. Це може стати причиною поганого сну, відрижки, здуття, порушення стільця і навіть харчової алергії.
Щоб зрозуміти з чим поєднуються макарони в правильному харчуванні, потрібно з’ясувати до якої категорії продуктів вони належать. Макаронні вироби, як похідна пшеничного борошна, є продуктом, що належать до трудноусваиваемым, що вказує на те, що вони багаті на вуглеводи. Вуглеводна їжа погано поєднується з білкової (м’ясо, яйця), а от з овочами цілком може вживатися в якості дієтичного харчування.

Основні правила використання макаронів для здорового харчування:

Наважуючись на приготування макаронних виробів, купувати потрібно тільки вироби з твердих сортів пшениці. Не плутати з добірними. Смакові якості макаронів безпосередньо залежать від кількості в них білка, якщо на упаковці зазначено менш 11,5 г білка, то краще від них відмовитися.
Вміст калорій в сирих макаронних виробах і вже готових значно відрізняється і може становити в готовому блюді до 175ккал на 100г.
Жирні соуси до макаронів при дієтичному харчуванні категорично протипоказані, як і магазинні кетчупи або майонез. Ідеальною альтернативою їм може стати власний соус з томатів з часником і зеленню. Не варто захоплюватися твердими сирами.
Балувати себе макарошками краще в першій половині дня, щоб потім спалити отримані вуглеводи на енерговитрати, але не частіше двох разів на тиждень.

Поєднання макаронних виробів в правильному харчуванні

Якщо Ви не можете відмовити собі в задоволенні поласувати борошняними виробами то потрібно чітко знати, з чим поєднуються макарони в правильному харчуванні. Класичним відповіддю на це питання буде – помідори з пастою. Але не тільки помідори, а й овочі взагалі. Наприклад, подати пасту з відвареної броколі або спасерувати до неї цукіні з часником. Відмінний смак і апетитний вигляд додасть макарошкам зелень шпинату, базиліка. Овочі багаті на клітковину, а тому вуглеводи пшеничних виробів будуть засвоюватися кілька довше.
Ще однією добавкою до вуглеводному продукту може послужити і такий чудовий продукт, як гриби. Вони багаті на білок, але дуже низькокалорійні. А ось сир краще не поєднувати з пастою або вибирати нежирні сорти, можливо сирний сир. Теж можна сказати і про м’ясо. Якщо вже дуже хочеться спагетті з м’ясом, то іноді можна дозволити собі пісні сорти.
Якщо Ви цінуєте своє здоров’я і дорожите фігурою, то слід дотримуватися даних рекомендацій. До того ж нині існують і дієтичні сорти пасти, якими можна замінити традиційні пшеничні.
Все про дієтичному харчуванні і поєднанні продуктів без шкоди здоров’ю Ви можете дізнатися на сайті компанії Organic Food, де і замовити доставку корисної їжі по індивідуально збалансованого раціону, розробленим і приготовленому досвідченими дієтологами і кулінарами.