Питання здорового харчування сьогодні цікавить все більше людей, і щодня його вибирають сотні людей в нашій країні і в усьому світі. Сенс фрази «здорове харчування» кожен пояснює по-своєму, але якщо узагальнити і підвести під загальний знаменник, то це – збалансоване харчування, з урахуванням КБЖД, з натуральних нутрієнтів. На думку дієтологів, саме таке харчування дозволить людині бути здоровим, виглядати привабливо і відчувати себе чудово.
Регулярно з’являються нові рецепти і рекомендації від кухарів і дієтологів, від тих, хто зробив здорове харчування частиною свого життя, а слідувати їм, або відмовитися, вирішує кожна людина. Але, тим не менш, існують певні тенденції в здоровому харчуванні, які допомагають досягти правильних цілей.
Одним з експертів щодо збалансованого та здорового харчування виступає компанія Organic Food. Вона не тільки розбирається у всіх нюансах, але і надає послуги з доставки готової здорової їжі додому. Враховуючи всі вимоги, фахівці компанії розробляють спеціалізовані лінійки харчування, відрізняються калорійністю, пропорцією БЖУ, кількістю порцій. Кожна з лінійок спрямована на досягнення визначеного результату – зниження ваги, набір м’язової маси, підтримання форми, та інші.

З урахуванням яких тенденцій створюється меню Organic Food.

Тренди здорового харчування припускають дотримання деяких правил і рекомендацій, і Organic Food слід їм, вважаючи їх правильними і результативними. Серед тенденцій варто виділити:

  • Борошняні продукти замінюються овочами. Це дозволяє знизити калорійність страв, зробити їх максимально корисними. Для різноманітності меню можуть використовуватися тости з овочевою основою, а свіжі овочі допомагають заповнити енергію і запас вітамінів.
  • Вживання в їжу бобових культур. У меню Organic Food багатьох лінійок часто зустрічаються бобові, як компонент однієї страви або як гарнір при повноцінному прийомі їжі.
  • Овочі і фрукти вживаються повністю, всі частини використовуються для різних страв. Нерідко можна зустріти їжу, в якій присутні листя або кореневища овочів, додають пікантності і оригінальності страв.
  • Видозміна рецептів корисну сторону. Звичні багатьом сьогодні пропонуються страви з заміною одного або декількох нутрієнтів на більш корисні. Так, майонез змінюється йогуртовим або сметанним соусом, замість жирного м’яса може використовуватися відварна куряча грудка.
  • Етнічні спеції все частіше потрапляють в страви. Це дозволяє кардинально змінити смак страв, надати їм особливої родзинки.
  • Замість цукру – фрукти і овочі. Про те, що цукор не корисний організму, знають всі, але відмовитися від нього можуть тільки одиниці. Дієтологи Organic Food вирішують цю проблему за допомогою додавання в раціон фруктів і овочів.
  • Естетичне оформлення страв. Харчування має приносити не тільки користь, але і задоволення, і саме тому питання декору страв залишається актуальним. У Organic Food цієї тенденції приділяють достатньо уваги, і тому, збалансована їжа приносить і задоволення.

Не важливо, що цікавлять вас тенденції в здоровому харчуванні, або ви відштовхуєтеся від інтуїтивних переваг, головне, щоб ваші цілі збігалися з раціоном і його особливостями. Адже в залежності від бажаного результату – зниження ваги або нарощування м’язової маси, необхідно приділяти увагу білкової або вуглеводної їжі. У Organic Food подбали про великому числі категорій населення та їх побажання, і представили на вибір кілька лінійок здорового харчування, різних за калоражу, співвідношенню БЖУ, і іншим параметрам.