Прекрасна закуска, яка стане в нагоді будь-якій господині! Смажені сирні кульки з адигейського сиру в томатному соусі має чудовий ніжний смак і аромат. Спробуйте — це стане вашим улюбленим блюдом.

Зміст

  • Про адигейській сирі
  • Інгредієнти для смажених сирних кульок
  • Як приготувати смажені сирні кульки
  • Про адигейській сирі

    У Росії адигейський сир став відомий в середині 19 століття, але справжній успіх до нього прийшов вже в радянську епоху в 70-80-х роках. У 1980 році адигейський сир поставлявся на московську Олімпіаду, він отримав барвисту упаковку та зареєстрований бренд.
    У вересні 2009 адигейський сир отримав статус продукту географічного найменування, і зараз тільки підприємства Адигеї мають право використовувати назву «Адигейський сир».
    Близько третини всього адигейського сиру йде прямо в Москву, а дві третини продаються в Південному Федеральному окрузі.
    Справжній адигейський сир можна купити в магазинах найбільших торгових мереж Росії.

    Інгредієнти для смажених сирних кульок

    Приготуйте продукти.
    Для кульок:

    • 400 гр. адигейського сиру
    • 3 ст. л. пшеничного борошна
    • асафетіда
    • 1 ч. л. солі
    • рослинна олія для обсмажування

    для соусу:

    • 3-4 середніх помідора
    • 2 ст. л. томатної пасти
    • 1 ст. л. топленого або рослинного масла
    • 1 ч. л. каррі
    • ½ Ч. л. коріандру
    • 1 ч. л. солі
    • 150 мл. сметани
    • петрушка

    Корисні властивості сиру цілком залежать від якості молока. Справжній адигейський сир роблять з молока корів особливих порід, які пасуться на черкеських пасовищах в передгір’ях Кавказу.
    Довгий теплий сезон і чистота ґрунтів допомагає рости соковитим ароматним травам – ідеальної їжі для молочних корів. Цей регіон можна порівняти зі Швейцарією або північною Італією, славящимися своїм сыроделием.
    Саме якість молока вигідно виділяє справжній адигейський сир від однойменних копій, які виробляються в різних російських і білоруських регіонах.

    Як приготувати смажені сирні кульки

    Спочатку посмажимо сирні кульки.

  • Адигейський сир замісити з борошном, сіллю і асафетидой. Інгредієнти повинні добре перемішатися.
  • З шматочків отриманої маси скачайте кульки розміром з волоський горіх.
  • Підігрійте масло на сковороді, покладіть в неї сирні кульки і смажте їх кілька хвилин, поки вони не стануть золотистими.
  • Перекладіть їх в окрему ємність.
  • Після того як всі кульки пережарены, можна робити томатну заливку.

  • Помідори поріжте на шматки і перемолите в блендері.
  • Нагрійте масло на сковороді і обсмажте протягом 10-15 секунд каррі і коріандр.
  • Потім додайте томатну пасту і через хвилину пюре з помідорів і сіль.
  • Тушкуйте помідори на середньому вогні близько 10 хвилин.
  • Додайте сметану, добре розмішайте.
  • Додайте кульки і зелень і накрийте кришкою каструлю.
  • Читайте ще на блозі Вегетаріанська шуба з адигейський сиром