Здорове харчування – це не жорстка дієта, яка позбавляє вас улюблених продуктів. Швидше, здорове харчування допомагає відчувати себе чудово, маючи більше енергії, покращуючи ваше здоров’я і стабілізуючи ваш настрій.

Що таке здорове харчування?

Вживання здорової їжі не повинно бути надмірно складним. У той час як деякі конкретні продукти або поживні речовини, що надають благотворний вплив на настрій, найбільш важлива загальна картина вашого самопочуття. Наріжним каменем здорового раціону харчування повинна стати заміна обробленої їжі необробленої, наскільки це можливо. Вживання їжі, в тому стані, в якому створила її природа, може мати величезне значення для вашого здоров’я.
Весь цей час ми так турбувалися про правильному харчуванні, ретельно підраховуючи калорії і зважуючи розміри порцій, читаючи різні дієти і з’їдаючи стільки фруктів і овочів, скільки можемо, ми забули про головне – коли ми це їли! Тому що, згідно з дослідженнями, час, в яке ви їсте, може надати величезний вплив на втрату ваги, і на ваше самопочуття в цілому.

Чим вечеряти при правильному харчуванні

Встановлений факт, що вечеряти потрібно за 3-4 години до того, як ви ляжете спати. Це час відведено на те, щоб організм переварив їжу і засвоїв всі поживні речовини. Коли ви дотримуєтеся правильного харчування, ваш обід повинен містять наступні продукти:
Білки: Кращий спосіб спланувати здоровий вечеря — почати з вибору хорошого джерела білка. Курка — спільний вибір, але є і інші здорові варіанти. Розглянемо деякі з них:

  • Риба. Дорада, тунець, хек і інша риба відмінно підходять для вашої вечері, тому, що вони багаті білком і дуже смачні. Багато сортів риб також містять важливі омега-3 жирні кислоти. Уникайте панірованих і різних рибних заморожених продуктів, завжди використовуйте якісну і свіжу рибу.
  • Яловичина. Це м’ясо відмінне джерело білка, але потрібно вживати в розумних пропорціях. Спробуйте стейк або філе міньйон на грилі, м’ясо повинно бути не жирне.
  • Яйця. Хоча може здатися дивним їсти яйця на вечерю, але яєчний білковий омлет з овочами може стати гарною вечерею.

Овочі та зелень: Кращий правильна вечеря включає безліч різноманітних овочів. Отже, після того, як ви оберете свій білок, заповніть решту вашої тарілки улюбленими овочами і зеленню. Свіжий перець, шпинат, морква, червоний мангольд, кабачки і огірок, кріп, петрушка, зелене листя салату — додадуть вашому вечері кольору і аромату.
Вечеря, заснований на принципах правильного харчування дуже простий – всього дві складові Білок і Овочі. Це запорука вашого здоров’я та краси.

Методи приготування здорового вечері.

Ваша техніка приготування їжі може створити величезну різницю між здоровою їжею і вечерею, завантаженим непотрібним жиром і калоріями. Гриль, приготування на пару, запікання м’яса і овочів відмінно підходять для правильного приготування вечері, тому що вам не потрібно використовувати багато жиру. Тримайтеся подалі від рецептів, які включають паніровку або обсмажування. Ці методи приготування їжі вимагають, щоб ви використовували олію, яка не додало багато смаку, але додасть калорії і не потрібні жири.

Розмір порції має значення.

Останнім часом з’явилися розміри порції. Приблизна порція вечері має бути 200г. Але якщо у вас немає кухонних ваг, то візуальні сигнали можуть допомогти з розмірами порцій. Ваша порція білкових продуктів за обсягом має бути з колоду карт, а половина чашки овочів або салату — це розмір традиційної лампочки. Якщо ви не відчуваєте себе задоволеним після вечері, додайте більше листової зелені.

Як зробити овочі смачніше?

У той час як прості салати і парені, тушковані овочі можуть швидко набриднути, є багато способів додати смак до ваших овочевих страв.
Додати колір. Мало того, що більш яскраві, кольорові овочі містять більш високі концентрації вітамінів, мінералів і антиоксидантів, але вони можуть варіювати смак і робити страви візуально привабливими. Додайте колір, використовуючи свіжі помідори, запечені морква або буряки, запечений солодкий, барвистий перець.
Варити зелені боби, броколі, брюссельську капусту й спаржу по-новому. Замість того, щоб варити або пропарювати тощо ці овочі, спробуйте приготувати їх на грилі, або запекти в духовці з прянощами. Це пожвавить ваш вечеря, і він буде не таким нудним.
Більше зеленої зелені. Кале, рукола, шпинат, брокколі і китайська капуста, всі вони багаті кальцієм, магнієм, залізом, калієм, цинком і вітамінами A, C, E і K. Щоб додати аромат вашої салатної зелені, спробуйте збризнути її оливковою олією.
Знаючи основні принципи побудови корисного вечері, у вас не складе труднощів правильно і корисно харчуватися. Інша справа, знайти на приготування їжі час. Для зайнятих людей на вечерю не залишається ні сил ні часу. Але навіть в таких ситуаціях завжди є вихід.