Салат кукурудза з чорносливом без яєць відмінно підійде для святкового заходу. Його оригінальний екзотичний смак доповнить атмосферу свята.

Зміст

  • Що знадобиться для салату
  • Як приготувати салат з кукурудзою і чорносливом
  • Допитливим про продукти
  • Що знадобиться для салату


    Які продукти потрібні для салату? Ось що потрібно прикупити заздалегідь:

    • консервована кукурудза — 1 банку
    • сир Гауда 150-200г
    • сир адигейський 100-150
    • чорнослив 100г
    • 2-3 зубчики часнику
    • майонез або сметана 2-3 ст. л.
    • Для прикраси пір’я зеленої цибулі листя салату

    Читайте також
    Новорічні вегетаріанські рецепти для гарного і корисного свята
    Всі ми готуємося до свят особливо ретельно і часто в останні дні хочемо встигнути все і відразу. Ми пропонуємо вам…

    Як приготувати салат з кукурудзою і чорносливом

    Весь покроковий процес приготування ви зможете повторити разом з цим відео.

  • Натираємо обидва види сиру на крупну тертку.
  • Чорнослив нарізаємо дрібними кубиками.
  • Змішуємо сир і чорнослив. Також додаємо кукурудзу (попередньо зливаємо рідину з банки).
  • Додаємо майонез (сметану) і все ретельно перемішуємо.
  • Беремо часник, чистимо і видавлюємо в салат його через чеснокодавку. Ретельно вимішуємо салат.
  • Тепер нам потрібно гарно оформити салат для подачі на стіл.

    Викладаємо отриману суміш на окреме блюдо у формі кукурудзи і зверху прикрашаємо залишилася кукурудзою з консервної банки.

    У підстави салату викладаємо листя салату і зелений лук.

    Салат готовий дивувати ваших гостей не тільки своїм виглядом, але і феєричним смаком. А якщо ви додасте трохи історії про користь інгредієнтів, то ваші друзі запам’ятають цей салат надовго, і чутка про нього піде по вашому місту. Так що читайте і запам’ятовуйте, чим же так корисні компоненти салату.

    Читайте також
    Для гурманів: салат від Тіффані
    Незвичайний і вишуканий рецепт. Це дуже смачна страва спокусить навіть найприскіпливішого гурмана. До того ж,

    Допитливим про продукти

    Чорнослив майже не втрачає цінні речовини, якими так багата звичайна слива. У ньому міститься чимало таких цукрів, як глюкоза, сахароза і фруктоза, від 9 до 17%.
    Органічні кислоти представлені в цьому продукті найрізноманітніші: лимонна, яблучна, щавлева і навіть у невеликій кількості саліцилова.
    У м’якоті чорносливу є також пектин, азотисті і дубильні речовини.

    Сушена слива багата вітамінами Р, А, С, В1 і В2. З мінеральних речовин – багато калію, заліза і фосфору і невелику кількість натрію, кальцію і магнію.

    Якщо сухофрукт має темно-сірий, блискучий вигляд, швидше за все, в торговій точці продукт обробили гліцерином для додання йому товарного вигляду.
    Іноді чорнослив обробляють жиром або окропом, що значно знижує вміст у сухофрукті вітамінів.

    Рада. При виборі чорносливу звертайте особливу увагу на колір. Колір якісного продукту – матово-чорний.

    Коли кукурудза потрапила в Європу, там дуже швидко навчилися її вирощувати, і в основному на території Середземномор’я.
    Напевно, звідти вона і потрапила в Росію в XVII столітті – через Крим і Кавказ, а також південні райони України. В інших районах кукурудза поширилася не відразу. Російська влада навіть видали спеціальний указ, вже в середині XIX століття – про безкоштовну роздачу кукурудзяного насіння.
    Заохочувалася вулична торгівля вареною кукурудзою: на вулицях міст ставили великі котли, варили золотисті качани і тут же їх продавали. Таким способом стимулювалося масове вирощування цієї культури — ситної, смачною і корисною.
    Ось такий у нас вийшов салат — кукурудза з чорносливом без яєць, з легким часниковим присмаком. Приємного апетиту.

    Читайте також
    Оселедець під шубою за вегетаріанськи і два диво-рецепт домашнього майонезу
    Оселедець під шубою за вегетаріанськи, це приголомшливо легкий салат, який порадує вас…