Так звана, зелень або зелене листя, життєво необхідні всьому живому на землі, і людина не є винятком. Ці звичайні на перший погляд рослинні продукти володіють корисними мінералами, вітамінами, за винятком В12, і амінокислотами, без яких неможливе повноцінне здорове харчування.
Зелень дивним чином сприяє перетравленню інших продуктів, які споживаються людьми. Це відбувається завдяки її здатності викликати виділення травних соків.
Перш, ніж говорити про роль зелені в правильному харчуванні, то потрібно зазначити, що для дотримання правил здорового збалансованого харчування потрібно пам’ятати золоте правило – помірність у харчуванні, пропорційність його енерговитрат і початок дня зі склянки натуральної рідини (вода, сік) за 20-30 хвилин до їжі. Дієта повинна відповідати способу життя і прагненням, бути різноманітною і збалансованою.
Компанія «ГроуФуд» по доставці здорової їжі може запропонувати кожному, хто бажає харчуватися правильно і з користю для здоров’я, смачну і корисну дієту, яку ми збалансуємо індивідуально для кожного замовника з урахуванням його побажань і переваг. Корисна зелень присутня у всіх пропонованих стравах, так як володіє надзвичайними якісними характеристиками її складових.

Корисні властивості зелені

Кріп

Ця рослина багата на каротин, вітамін С, фолієву кислоту і містить сполуки фенолу, а також, практично всі мінеральні речовини (К, Са, Mg, P, Fe). Кріп сприяє зниженню тиску, знімає спазми внутрішніх органів, діє як заспокійливе. Успішно використовується для підняття апетиту, як сечогінний, бореться з метеоризмом.

Петрушка

Зелень багата вітаміном С, В і Е, до складу входить глюкоза, фруктоза, флавоноїди і практично всі мінерали, необхідні для життєдіяльності людини. Благотворно діє на органи тазу, виконує жовчогінні функції, підвищує тонус гладкої мускулатури.

Селера

У селері присутні такі вітаміни, як А, С, В1, В2, РР, всі мінеральні солі, глютамінова кислота. Як і більшість продуктів цієї категорії піднімає апетит, нормалізує обмінні процеси. Крім того, позитивно впливає на сечостатеву систему та організм в цілому.

Цибуля

Продукт володіє яскраво вираженою бактерицидною дією. Звичайно ж, дуже багатий на вітаміни, особливо С, органічними кислотами, мінеральними солями і амінокислотами. Стимулює процеси травлення, нормалізує кишкову флору.

Неоціненна роль зелені в правильному харчуванні

Варто відзначити, що включати зелень доцільно в будь раціон дієтичного харчування (за умови відсутності протипоказань), як для схуднення, так і для набору м’язової маси. Це універсальний продукт, який відмінно стимулює роботу шлунка, піднімаючи апетит, і в теж час, регулює обмінні процеси, що сприяє позбавленню від зайвих кілограмів. Важлива роль зелені в правильному харчуванні пояснюється це наступним:

  • Зелень, як це не дивно звучить, є найбагатшим джерелом білка, який є «будівельним матеріалом» для організму. Усі зелені рослини мають у своєму біологічному складі дев’ять найважливіших амінокислот, які вважаються легкозасвоюваними.
  • Наявність клітковини у великій кількості дуже позитивно впливає на роботу товстого кишечника, очищаючи його від накопичених раніше токсинів, шлаків, що важко переоцінити в дієтичному харчуванні.
  • Зелень – єдиний продукт, що містить всі поживні речовини. Саме вони надають цій їжі гіркуватий своєрідний присмак. Для кращого засвоєння цих речовин зелений продукт слід ретельно пережовувати, щоб зруйнувати стінки клітин, в яких і знаходяться настільки корисні сполуки. Або готувати зелені коктейлі.
  • У підсумку, можна зробити єдиний і точний висновок – зелень просто необхідна для здорового способу життя кожної людини.