Доброго часу доби, дорогі читачі. Сьогодні розглянемо таке питання: що можна приготувати з мигдальним молоком. Коров’яче молоко може відмінно замінити мигдальне, що володіє нейтральним смаком. Вживання мигдального молока – порятунок для тих, хто захоплюється вегетаріанством і алергетиків, що не переносять інші різновиди даного продукту. Крім того, його використовують в якості напою у дні постів.
Рецепти з мигдальним молоком і його залишками
Використовуючи мигдальне молоко, можна приготувати все що завгодно. В тому числі, пироги з начинкою, млинці, десерт, кілька напоїв, йогурт, кашу, коктейль і не тільки. Будь-яке блюдо виявиться приємним на смак і корисним справі.

Для приготування можна запастися рецептами з використанням коров’ячого молока і просто змінити його мигдальним в тих же пропорціях. Як показує досвід, домашні залишаються задоволені.

Молоко, що залишилося, можна пустити на приготування вівсянки, кексу, морозива, соусу, пудингу, супу. Додаючи ягоди, кулінар отримає смачний мус або варення, а якщо ягоди або фрукти свіжоморожені, то вийде чудовий коктейль. Також залишок знадобиться, щоб створити цілий ряд хлібобулочних виробів, в тому числі, хліба, торт, тост або бутерброд.

Читайте також
Сыроедческое мигдальне печиво
Мигдальне печиво — традиційне частування на Різдво і Новий рік. Мигдальне печиво можна запропонувати своїм…

Шарлотка для веганів

Для приготування знадобляться:

  • 1 склянку пшеничного борошна (ВС);
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 90 г цукру;
  • 0.5 ч. л. ванільного цукру;
  • чверть ч. л. кориці;
  • половину ч. л. меленого імбиру;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 0.5 склянки мигдального молока;
  • 0.2 кг замороженої вишні.

Процес приготування по кроках:

  • Борошно, сода, цукор, ванільний цукор, кориця і імбир повинні бути поміщені в одну ємність і змішані.
  • Масло і неразмороженную вишню змішати з лимонним соком і мигдальним молоком.
  • Тісто треба замісити і поставити в тепле місце на 10 хвилин, за цей час з’являться бульбашки – значить, воно почало підходити.
  • Нагріти духову піч до 180 градусів, потім помістити в неї на півгодини-40 хв. шарлотку, періодично перевіряючи ступінь готовність дерев’яною шпажкою. Якщо паличка буде сухою на виході, значить, пиріг готовий.
  • Морозиво з мигдальним молоком

    Для приготування знадобляться:

    • 0.5 плоду авокадо;
    • 2 банана, очищених від шкірки (підійдуть також порізані і заморожені);
    • 0.5 гуртки мигдального молока;
    • 2 ст. л. натурального меду;
    • 0.5 ч. л. м’яти (підійде також ванільний екстракт);
    • 0.3 гуртки стружки темного шоколаду.

    Процес приготування по кроках:

  • Всі інгредієнти зі списку (не враховуючи шоколадну стружку) змішують з допомогою блендера/міксера/комбайна до однорідної консистенції.
  • Потрібно перелити масу в глечик/банку і висипати туди шоколадну стружку.
  • Вийшла суміші дають настоятися в морозильному відділенні холодильника приблизно 3-4 години.
  • Читайте також
    Шоколадний мілкшейк
    Вітаю вас! Шоколадний мілкшейк — це відмінний напій для тих, хто любить солодке, але з якихось причин не…

    Млинці для веганів

    Знадобиться:

    • 0.5 склянки цільнозерновий борошна;
    • 1 склянка мигдального молока;
    • 2 ст. л. лляної борошна;
    • 1 ст. л. цукру;
    • трохи солі;
    • 0.5 ч. л. соди.

    Процес приготування по кроках:

  • У ємності змішують лляну борошно і мигдальне молоко, солять, додають соду, весь цукор і збивають. Тісто залишають приблизно на 4 хв. для того, щоб дати борошні розбухнути.
  • У масу поступово всипають пшеничне борошно, при цьому все потрібно постійно перемішувати з допомогою віночка. Тісто може вийти густим, в цьому випадку потрібно злегка розбавити його кип’яченою водою.
  • Розігріти сковороду, змастити її маслом і випікати млинці з обох сторін.
  • Банановий смузі

    У цьому рецепті допускають коров’яче молоко, але так як основна мета – приготування страв з мигдального, то і слід використовувати саме його. У молоці мигдалю немає лактози, смузі буде сприяти зміцненню кісток, зубів і поліпшить стан шкіри.

    У порівнянні з іншими продуктами це молоко володіє меншою калорійністю і підходить для людей, що стежать за фігурою.

    Для приготування знадобляться:

    • 2 стиглих банана;
    • 0.3 л молока мигдалю;
    • 2 ст. л. вівсяних пластівців.

    Процес приготування по кроках:

  • Банани очистити і порізати на кружечки, потім перекласти в блендер.
  • При малопотужному блендері вівсяні пластівці краще заздалегідь розмочити в молоці приблизно на 10 хв. Якщо потужність блендера дозволяє, можна просто додати їх у сухому вигляді в мигдальне молоко.
  • Висока швидкість дозволить збити з маси смузі, при цьому інгредієнти повинні бути повністю подрібнені і з’єднані один з одним до однорідної консистенції.
  • Перелити смузі в стакани для подачі.

    Читайте також
    Мигдальне молоко сире молоко!
    Мигдальне молоко — корисний продукт, який може пити кожен. Ця відмінна альтернатива коров’ячого молока, особливо…

    Лінива вівсяна каша

    Ліниву вівсянку готують перед сном. Цей рецепт вважають одним з найпростіших і одночасно смачних сніданків з безліччю вітамінів. Кашу треба робити з вечора, завдяки чому вранці можна більше часу присвятити інших справах. Весь процес займає близько 5 хв., вранці вівсянку досить дістати з холодильника і перелити в тарілку.

    Для приготування знадобляться:

    • 600 г гарбуза;
    • 0.5 склянки мигдального молока;
    • трохи йогурту;
    • 0.25 г кориці;
    • трохи меду;
    • 1 стакан вівсяних пластівців.

    Процес приготування по кроках:

  • У ємності змішати гарбуз, мигдальне молоко і йогурт. Перемішавши їх, потрібно додати інші інгредієнти і також розмішати.
  • Отриману масу потрібно розлити на 2 піали, накрити і поставити в холодильник на всю ніч. До речі, така каша може настоятися і за 1 годину. Вийшло блюдо можна прикрасити медом, кленовим сиропом, подрібненими горіхами (підійде фундук, пекан, волоські горіхи).
  • Ранок потрібно вийняти кашу з холодильника і додати мед. Горіхи додадуть хрускоту, але вони для тих, хто любить таку приправу до каші. Холодну вівсянку також можна трохи розігріти в мікрохвильовій печі за 1 хв.
  • Приготування омлету

    Для приготування знадобляться:

    • 6 яєць;
    • 100 г вівсяних висівок;
    • 600 мл мигдалевого молока;
    • 1 ч. л. кокосового масла;
    • сіль.

    Процес приготування по кроках:

  • За допомогою міксера збити в ємності яйця.
  • Додати до яєць інші інгредієнти крім кокосового масла.
  • Розігріти сковороду з кокосовим маслом і вилити на неї вміст ємності. Смаження продовжувати до моменту готовності.
  • Читайте також
    Вегетаріанська шарлотка з яблуками без яєць
    Смачна вегетаріанська шарлотка без яєць здивує вас своїм ніжним смаком. Ви навіть не помітите відсутність в рецепті яєць…

    Мигдальний сир

    Для приготування знадобляться:

    • 0.6 кг мигдалю;
    • 6 ст. л. оливкової олії Екстра Вирджн;
    • 1 ст. л. лимонного соку;
    • 2 ст. л. рубаної петрушки;
    • 1 ст. л. рубаного базиліка;
    • дрібку червоного меленого перцю;
    • 1.5 л води.

    Процес приготування по кроках:

  • Мигдаль потрібно замочити у воді на 12 год.
  • За допомогою блендера потрібно змішати мигдаль і воду до однорідної консистенції.
  • Мигдальне молоко потрібно відокремити від горіхової маси. Для цього можна задіяти марлю. У процесі її закручують у вузол і віджимають отриманий сир, не прикладаючи для цього великої кількості зусиль. Сир повинен бути сухим, по консистенції він повинен бути таким, щоб можна було змішати його з наявними спеціями. При цьому в ємності залишиться молочко горіхів.
  • Сир викласти і змішати з лимонним соком, влити також оливкову олію, висипати зелень, перець. Все ретельно перемішати.
  • Отримана маса повинна бути переміщена в марлю, після чого її потрібно віджати і прикласти якісь зусилля. Краплі вичавленою рідини не що інше, як соус, в складі якого присутні спеції. На цьому етапі сир походить на плавлений. Для протікання процесу ферментації сир підвішують в марлі на мотузку і залишають на 8 год.
  • Сир потрібно дістати з марлі і порізати на скибочки. В якості прикраси можна використовувати свіжозрізане зелень.
  • Оладки з яблучним соусом для веганів

    Знадобиться:

    • 4 яблука;
    • 2 склянки яблучного соку;
    • 1 склянка мигдального молока;
    • 0.2 кг пшеничного борошна;
    • 3 ст. л. цукру;
    • 2 ст. л. лляної борошна;
    • 2 ч. л. яблучного оцту;
    • 2 ч. л. пекарського порошку;
    • 0.5 ч. л. солі;
    • 1 ч. л. ванільного екстракту;
    • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
    • спеції;
    • 2 ст. л. кленового сиропу.

    Процес приготування по кроках:

  • Очищені яблука потрібно порізати на кубики і помістити в каструлю, залити 1/3 соку. Додати крохмаль, корицю, кленовий сироп або цукор і все перемішати. Маса повинна дійти до кипіння, після її тушкують 20 хв. і забирають з вогню.
  • У мигдальне молоко додати оцет і лляну борошно, а потім залишити до загустіння.
  • Просіяне пшеничне борошно змішують з пекарським порошком, сіллю, корицею, імбиром, мускатним горіхом і гвоздикою. Спеції додавати за смаком, але скупитися не варто, так як оладки виходять прісними.
  • В суміші з борошном робити поглиблення посередині і змішати з яблучним оцтом і 2/3 соку. Додати цукор і ванільний екстракт, далі перемішати з допомогою виделки і поставити тісто, щоб воно підійшло.
  • Розігріти сковороду і підсмажити оладки.
  • Є безліч варіантів що можна приготувати з мигдальним молоком.

    Універсальність мигдального молока вражає: всі звичні страви стають не тільки смачними, але і нешкідливими для тих, хто не переносить звичайне молоко або строго стежить за фігурою.

    Пропонуйте корисну інформацію в соціальних мережах своїм друзям. Це можна зробити, натиснувши на відповідні іконки.