Отже, спробуємо уявити себе на роботі і на дієті (правильне харчування) одночасно. Це життєва ситуація багатьох людей. Після сніданку вже пройшло пару годин, до обіду ще стільки ж, а шлунок вже починає жалібно бурчати. Значить, пора перекусити, але чим, з чого повинні складатися перекуси на правильному харчуванні? Ось про це і поговоримо.

Чим прийнято перекушувати вдома і на роботі

В ході різних опитувань та анкетування, вдалося з’ясувати найпопулярніші перекуси. Причому в розрахунок ми не будемо брати думки професійних спортсменів, моделей та інших людей, для кого зовнішність або фізична форма є професійним критерієм.
Найпопулярніший перекус – випічка, печиво, солодощі. Звичайно, вони можуть відрізнятися, адже є більш здорові варіанти цих виробів, але в цілому тенденція до здоби є. Слідом за ними йдуть бутерброди, що містять корисні компоненти. Це, мабуть, самий улюблений варіант для тих, хто не любить солодке. Також у лідерах тримаються різноманітні снеки, як солодкі, так і солоні сирки і молочні десерти, їжа швидкого приготування (хоча вона вже частіше буває і обідом відразу). Ще одним володарем перекусів залишається фаст-фуд. Всі ці продукти дуже далекі від ідеї не лише дієти, але і засад здорового і правильного харчування. На це вказує те, що набагато рідше у відповідях згадуються фрукти і горіхи без добавок, несолодкі батончики мюслі.
Що ж заважає всім цим людям перекушувати більш здоровою їжею?

Чому ми соромимося перекусити яблуком?

Звичайно, коли в колективі або сім’ї з повагою ставляться до здорового способу життя, то такий перекус не тільки не будуть висміювати, але ще і підтримають, і приєднаються. Але реалії оточення часом такі, що бажання зберегти красу, молодість і здоров’я викликає у більшості як мінімум легку іронію, а, часом, і досить їдкий сарказм. У такій ситуації тільки й залишається або піти «поперек системи» і стати ізгоєм, або не відколюватися від колективу і топати дружно знищувати піцу або бургери. У другому випадку тему правильного харчування можна спокійно закривати. А в першому – можна запропонувати чимало цікавих і приємних альтернатив булочкам і тортикам. Отже, вибираємо перекуси на правильному харчуванні.

Можна з’їсти не тільки яблуко

Правильне харчування передбачає не життя впроголодь, а досить уважне ставлення до якості того, що ми їмо. Сама ідея такого раціону в тому, щоб організм отримував всі необхідні поживні речовини, вітаміни, мінерали, мікроелементи і при цьому мінімізувалася надходження шкідливих або небажаних речовин. Отже, вашій увазі список «правильних» перекусів:

  • Банан – він, на відміну від яблук, не викликає у деяких людей підвищеного апетиту;
  • Мюслі – але треба уважно читати склад: якщо цукор або фруктоза вказані в першій трійці або п’ятірці інгредієнтів, то від такого перекусу краще відмовитися;
  • Бутерброди – але тільки з житніх хлібців і з нежирним сиром;
  • Домашня пастила – прекрасне доповнення до зеленого чаю, яке можна приготувати вдома. Вона добре насичує, містить багато пектину і служити хорошою альтернативою солодощів;
  • Овочева нарізка з сиром – ідеальний перекус, який можна приготувати вдома з ранку. На роль сиру приймається среднежирный сир або дієтичні варіанти твердих сирів. Їсти зручно і смачно, а головне корисно.

Отже, напрямок думки ми вам задали, а далі можете придумати свої варіанти. Головне, не допускайте занадто довгих перерв між прийомами їжі, і тоді вам не доведеться боротися з бажанням з’їсти все і відразу.