ІТАЛІЯ ДЛЯ МЕНЕ / Італійська кухня /найекзотичніші страви італійської кухні 4,041 переглянули Багато іноземців, які горять бажанням потрапити в Італію, пояснюють, що одна з головних причин, що керують ними, — це неповторна місцева кухня.Італійські кафе і ресторани часом вражають будь-яку уяву усім розмаїттям делікатесів, включених у меню. І гості країни не роздумуючи замовляють незнайомі їм назви, прагнучи спробувати невідоме їм досі блюдо. Однак багато туристів і не підозрюють, що деякі страви італійської кухні, швидше за все, не сподобаються їх шлунку. Зміст

  • Сир Касу Марцу
  • Лампредотто
  • Млинці на свинячої крові
  • Сирі равлики
  • Паста з чорнилом каракатиці

Сир Касу Марцу

Сир Касу Марцу (Casu Marzu) – одне з національних страв регіону Сардинія (Sardegna) користується величезною популярністю серед місцевого населення.Касу марцу, що в перекладі означає «гнилий сир», — це сир, в якому живуть справжні черв’яки маленьких мушок, додають продукту смердючий запах. Шанс того, що ви натрапите на цей «ароматний» сир, подорожуючи по інших районах прекрасної країни, вкрай малий. Євросоюз і зовсім заборонив ввезення Касу Марцу на свою територію: лікарі та біологи вважають, що це колоритний продукт цілком може стати джерелом захворювань і алергії. Проте жителі Сардинії щосили відстоюють право свого сиру на існування. Багато хто з них настільки люблять цей дивовижний молочний продукт, що перед тим як його скуштувати навіть не позбуваються живуть там маленьких черв’яків.

Лампредотто

Це дивне блюдо належить регіону Флоренція (Firenze).Лампредотто (Lampredotto) – це невелика булочка зі звареної тельбухами (малоцінними частинами яловичини, в які входять відділи коров’ячого шлунка).Рецепт це страви виник ще за часів Мікеланджело. Тоді його воліли бідняки, а сьогодні лампредотто став традиційним блюдом регіону. Насправді, багато туристи, яким пощастило спробувати це дивовижне страву, стверджують, що воно може здатися відштовхуючим лише на перший погляд: ви забудете про те, наскільки неестетично виглядає лампредотто як тільки проковтнути перший шматочок.

Млинці на свинячої крові

Тоскана (Toscana) і Пістоя (Pistoia) славляться своїми «канібальськими» млинцями (Migliaccio pistoese, roventino). Тосканки замішують їх на свинячої крові ось уже протягом кількох століть.Раніше це страва була в пошані у селян, а пізніше набуло популярності і на вулицях флорентійських містечок.Варто зазначити, що жителі Тоскани за стільки років «набили руку» в використанні свинячої крові в інших стравах: так, сьогодні в меню ресторанів регіону туристи можуть знайти такі делікатеси як пиріг зі свинячої крові або ковбасу з того ж продукту.

Сирі равлики

Сонячна Сицилія також має своє власне, неповторне блюдо – сирі равлики (Lumache). Місцеві жителі люблять їсти равликів, проте вся родзинка страви полягає в тому, що перед вживанням в їжу воно не піддається ніякій обробці.Вся справа в тому, що сицилійці вважають, що сирі равлики здатні полегшити страждання тим, хто страждає від розладів шлунково-кишкового тракту.Вважається, що всього лише кілька крапель слизу, яку виділяє місцевий «делікатес», можуть закрити виразку і усунути бактерію, що викликає гастрит.

Паста з чорнилом каракатиці

Хто б міг подумати, що чорнило каракатиці можна використовувати для приготування страв?Однак медики, кухарі стверджують: це натуральний харчовий барвник, який, крім усього іншого, ще й корисний: він містить цілий набір амінокислот, які знижують рівень холестерину і сприяють поліпшенню обміну речовин.На смак паста з чорнилом каракатиці (Pasta al nero di seppia) теж досить непогана: вона має неповторний «морський» присмак. Це продукт сьогодні широко застосовується для приготування інших традиційних італійських страв, таких як різотто (risotto), паелья (paeglia) і спагетті (spaghetti). Страви італійської кухні італійська кухня італійська паста італійський сир Сардинія+команда ІТАЛІЯ ДЛЯ МЕНЕ