Оформити святковий стіл в офісі допоможуть красиві і смачні закуски. Зробити це вишукано – непросте завдання. Крім того, подати частування для великої компанії потрібно оригінально. А якщо гостей багато з урахуванням маленького приміщення? У статті читач знайде опис закусок і аперитивів для гостей, які не дадуть їм нудьгувати з-за банального вигляду страв. Цікаво оформлені вишукування на Новорічному столі будуть особливо виграшними, поживними, залишиться час і бажання на конкурсну частину в урочистий вечір.

Зміст

  • Оформлення фуршетного столу
  • Як красиво подати тарталетки і закуски на шпажках
  • Приготування простих і нових фаршированих страв для фуршету
  • Наявність випічки на фуршеті
  • Гаряче на фуршеті, легкі рецепти
  • Оформлення фуршетного столу
    Запам’ятовується фуршет стане тільки, якщо підійти до його оформлення та приготування закусок з фантазією.

    Має сенс скористатися кількома порадами для проведення незвичайного оригінального святкування:

  • Заощадити місце на поверхні столу і створити ефект достатку – можна скористатися багатоярусної підставкою.
  • Для фуршетної частини вечора підійде скатертина білого кольору або світлих відтінків з льону з прикрасою мереживами. Бавовняна – буде просто підбирати посуд в тон загальною сервірування.
  • Сервірований стіл передбачає використання келихів і чарок. До речі, вони стануть в нагоді не тільки для пиття з них. Їх можна пристосувати під закуски, салати та десерти. Келихи успішно замінять тарілки, разом з тим сервіровка придбає ефектний зовнішній вигляд.
  • Прийомом подачі страв у спеціалізованих керамічних ложках давно успішно користуються на фуршетах високого рівня. У подібній посуді приносять снеки – естетично оформлені кульки, всередині яких різні салати.
  • Читайте також
    Як накрити фуршет на роботі: святкове меню, що повинно бути на столі
    Як накрити фуршет на роботі знають багато, але зробити це правильно – ціле мистецтво. Витончений французький народ…

    Як красиво подати тарталетки і закуски на шпажках
    Одними з простих, але не менш смачних, вважають види холодних закусок, що подаються в тарталетках. Останні можна спекти самостійно або придбати в будь-якому маркеті. Тарталетки – невеликі кошики, які наповнюють салатом, прикрашають зеленню, ікринками.

    Вдалими начинками для тарталеток можуть бути кілька наступних варіацій:

    • плавлений сир з морепродуктами;
    • печінка курки, натерта морква з маринованими огірками;
    • м’ясо курки, порізаний чорнослив і свіжі огірки;
    • сир з часником і маслинами;
    • м’ясо, піддане копчення з маринованими грибами.

    Будь-яку з перерахованих вище закусок також подають в іншому вигляді, розмістивши на великих чіпсах. Вони повинні бути однакових розмірів. Такі підкладки під салат з легкістю можна замінити будь-якими солодкими крекерами.


    Але найпопулярнішою їжею фуршетів вже довгий час залишаються закуски на шпажках. Вони компактні, їх зручно брати і, головне, прості у виготовленні. На шпажках можуть бути будь-які продукти, важлива тільки їх сполучуваність. Непогано підходять для цього м’ясні кубики, пластини шинки, маленькі мариновані гриби з корнішонами, сири в поєднанні з виноградом, мідіями, креветками та іншими морепродуктами.

    Читайте також
    Красиві бутерброди на святковий стіл: яскрава добірка фото
    Вітаю вас! Красиві і смачні бутерброди на святковий стіл завжди актуальні на будь-якому святі. Але попереду у…

    Досить оригінальна закуска під назвою Смак Італії. Приготувати її просто, знадобляться:

    • моцарелла в кульках – 0.2 кг;
    • томати черрі – 2 гілки;
    • зелений базилік – 1 пучок;
    • сушений базилік – 1 жменя.


    Приготування: моцарелу потрібно вийняти з розсолу і обваляти в сушеному базиліці. У першу чергу потрібно нанизати на шпажку черрі, за ним – лист базиліка, а в кінці – сир.
    Приготування простих і нових фаршированих страв для фуршету
    Будь фаршироване страва стане хорошою закускою. Тому що начинити можна, що завгодно і чим завгодно. У результаті може несподівано вийти смачна закуска, що гармоніює з вишукано накритим столом.

    Є кілька варіантів холодних святкових закусок, які напевно сподобаються всім:

    • яйце, нафаршированное консервами з лосося, прикрашену червоною ікрою;
    • томати, заповнені салат з крабових паличок;
    • болгарський перець з салатом всередині.

    Хорошою закускою стануть так звані

    Мухоморчики

    Щоб приготувати їх, знадобляться:

    • половинки томатів черрі;
    • шинка – 0.2 кг;
    • яйце – 2 шт.;
    • сир – 0.1 кг;
    • великий огірок – 1 шт.;
    • майонез або сметана – 3 ст. л.

    Процес приготування по кроках:
    Крок 1: нарізати шинку кубиками і змішати її з відвареними яйцями.
    Крок 2: заправити салат соусом.

    Крок 3: огірок нарізати на кружки.
    Крок 4: зібрати мухоморчики: викласти на плоску посуд огірки, зверху кожного – кульки, скачані з ветчинно-сирного салату. На них помістити половинки томатів.

    Читайте також
    Новорічні закуски
    Не знаєте, що приготувати смачненьке на Новий рік? А чому б не зробити новорічні закуски? Ми підготували для вас…

    Щоб заготовки мали правдоподібний вигляд на зовнішній стороні черрі за допомогою тюбика з майонезним соусом ставлять точки.

    Наявність випічки на фуршеті
    Фуршети припускають і випічку, проте будь-який з її видів може бути виконаний в маленьких розмірах. Міні-пироги, розрізані пиріжки, еклери з сиром, печінкою, невеликі слойки з яким-небудь салатом всередині.

    Фуршет розбавлять і млинці, загорнуті з тим наповненням, яке найбільше люблять гості. Є кілька варіантів подачі:

    • згорнути блін з якої-небудь з начинок в рулетик, порізати невеликими шматочками, в якості прикраси підійде зелень або ікра;
    • згорнути млинець з начинкою в конвертик;
    • викласти перекручене на м’ясорубці м’ясо в середину млинця, зібрати так, щоб вийшов мішок. Кінчики можна з’єднати цибульними пір’ям.

    Мафін – король фуршетних заходів. Маленькі кекси можуть бути з начинками або без них. Вони з успіхом замінять торт, так як є не один варіант солодких мафінів.

    Гаряче на фуршеті, легкі рецепти
    Незважаючи на те, що формат свята є фуршет, який зазвичай не передбачає приготування гарячої їжі або її підігріву, подібні страви на таких святах подобаються прийшли.

    Є декілька найбільш підходящих:

    • шашлик із курячого або свинячого м’яса на бамбукових паличках;
    • міні-шашлик з курячих сердець і морепродуктів. Підійдуть мідії і креветки;
    • жульєн з курки з морепродуктів. Його можна подати на тарталетке або в невеликій піалі. Підійде і керамічна ложка;
    • м’ясний рулетик з різним наповненням. Підійдуть гриби, шинка, сир, бекон;
    • відмінним гарніром стане відварений молода картопля з зеленню. Подавати краще всього на шпажках.

    Фуршет – хороший привід для приготування фондю. Твердий сир розтопити в невеликій ємності. В нього додають зелень з приправами. У такий соус можна вмочити маленькі ковбаски, нарізану ковбасу, сири, невеликого розміру картоплини і готову випічку.

    Існує безліч ситуацій, коли свято, навіть самий значний, краще всього провести у форматі фуршету, приготувавши красиві і смачні закуски. На ньому всі гості можуть самостійно розібратися зі стравами, напоями, а значить, сервіс офіціантів не потрібно. Господарі свята будуть вільні для того, щоб приймати поздоровлення, спілкуватися з друзями і не переживати через дрібниці.