Вітаю вас! Чи знаєте ви, як приготувати хумус в домашніх умовах? В арабській мові як і на івриті, хумус означає — як горох нут, так і саму закуску. Як не крути це одне з найбільш смачних страв на світі, просте, але дуже смачне.

Хумус традиційна закуска на Близькому Сході, Ізраїлі, Туреччині, Кіпрі, Греції, Іспанії, Італії, Північної Африки.

Закуска подається як з традиційною пітою, так і як варіант з кукурудзяними чіпсами. Останнім часом він став дуже популярний серед вегетаріанців і веганів. Також його варто ввести в раціон тим, хто не переносить глютен. В залежності від регіону хумус має свої особливості.
До традиційної основі додається смакові добавки залежно від переваги і смаку. Готуємо – буде смачно.

Інгредієнти для приготування

Класичний хумус:

  • Відварений Нут 400 гр;
  • Сік одного або двох лимонів;
  • Олія оливкова 20 гр;
  • Кумин — 5 гр;
  • Копчена Паприка 5 гр;
  • Тахін 40 гр;
  • Сіль, часник, асафетида використовується за вашим бажанням.

Читайте також
Паштет з білої квасолі і в’ялених помідор
Сьогодні приготуємо чудовий і смачний паштет з білої квасолі або сочевиці. Для того, щоб просто…

Буряковий хумус:
До класичного хумусу додайте…

  • Солодкий перець 100 гр;
  • Молоду або відварну буряк 100 гр.

Авокадо хумус:

  • Відварений Нут 400 гр;
  • Авокадо 1 шт;
  • Листя кінзи або базиліка 15 гр;
  • Один невеликий помідор – за бажанням;
  • Сік одного або двох лимонів;
  • Олія оливкова 20 гр;
  • Кумин — 5 гр;
  • Чилі – за смаком;
  • Копчена Паприка 5 гр;
  • Тахін 40 гр;
  • Сіль, часник, асафетида використовується за вашим бажанням.

Читайте також
Часниковий хумус — відмінна закуска
Хумус — дуже популярна закуска в усьому світі. Його можна зустріти в культурних традиціях країн…

Як приготувати хумус в домашніх умовах

  • Помістіть в блендер всі компоненти, доведіть все до однорідного стану.
  • Для бурякового хумуса: Буряк подрібнити, перець поріжте на шматочки. Додайте в хумус доведіть до однорідного стану.
  • Авокадо-хумус: до основних інгредієнтів додайте авокадо, зелень, томат, перець чилі.
  • При подачі прикрасьте хумус меленим кумином, паприкою, оливковою олією або кунжутом.
  • Подавайте хумус як закуску з хлібом або коржами.
  • Також на нашому сайті ви можете прочитати: як приготувати тахін, тахину, тхину або сезамову пасту.