Всі, хто піклується про своє здоров’я, повинні знати, що на столі обов’язково повинен знаходитися такий продукт. Броколі відноситься до сімейства капустяних, а сама назва походить від італійського слова, яке означає «втеча». Кажуть, що брокколі багаті на сполуки заліза, але це не зовсім так. Тим не менш, це джерело вітамінів і корисних речовин, які принесуть користь вашому організму. У цій статті ми розкриємо цікаві факти про брокколі і розповімо, як правильно її приготувати, щоб зберегти максимум користі.

Чи знаєте ви?

Лікарі-дієтологи рекомендують вживати таку капусту в сирому вигляді, так як термічна обробка знижує активність деяких антиоксидантів. За змістом вітаміну С, заявлений продукт обганяє навіть цитрусові. Крім того, кальцію в брокколі стільки ж, скільки і в молоці, але він засвоюється набагато краще. Регулярне вживання цього продукту сприяє активації імунної системи організму, проявляючи виражений противірусний ефект.

Топ-5 фактів про користь брокколі

Капуста при схудненні. Всім відомо, що калорійність брокколі становить 30ккал на 100грам, тому вона незамінна в період суворих дієт. За своєю поживністю, вона поступається тільки спаржі і то несильно. Введення продукту в раціон – це ефективна профілактика виразкової хвороби. Овоч може легко вгамувати сильний голод, не викликаючи відкладення підшкірного жиру.
Брокколі і краса. Бажання завжди залишатися красивим і здоровим, цілком природно для людини. У підтримці краси вона не має собі рівних, створюючи потужний захисний бар’єр. Антиоксиданти дозволяють зберегти природну молодість тіла, сприяючи регенерації тканин. Вітамінізований коктейль, який знаходиться в цьому овочі, здатний побороти передчасне старіння. Завдяки своєму особливому складу, брокколі виводить токсини і зайву рідину з організму, що особливо актуально для людей, які страждають від набряків.
Захист серця і кровоносної системи. Вивчаючи факти про брокколі, може скластися враження, що вона виступає як Панацея від усіх хвороб. Звичайно ж це не так, але овоч має дійсно масу корисних мікроелементів, які зміцнюють серцевий м’яз і судини. Більш того, регулюючи рівень цукру в крові, брокколі можуть вживати люди, які мають цукровий діабет. Антисклеротичний ефект капусти описаний багатьма зарубіжними вченими. Цей продукт містить незамінні Омега-3, тому особливо корисний при серцевих патологіях, а також для загального зміцнення організму.
Вагітність і брокколі. Якщо ви тільки плануєте стати мамою, саме час поповнити своє меню стравами з брокколі. А вся справа в тому, що капуста містить в собі фолієву кислоту, яка забезпечує нормальний перебіг вагітності. Вкрай важливо забезпечити вагітній жінці вітамінізоване харчування в перші місяці після зачаття, коли тільки формуються життєві системи малюка. А селен, кальцій, ретинол та інші корисні речовини в біологічно активній формі, знаходяться в сирому продукті, що особливо цінно для майбутньої мами.
Профілактика хвороб. Завдяки підвищеному вмісту аскорбінової кислоти, брокколі можна використовувати для запобігання розвитку всіляких хвороб. При ГРВІ, для профілактики цинги, при частих носових кровотечах, при анемії та інших болячки буде корисною капуста броколі. Тим не менш, зловживати речовиною не можна, бо надмірне вживання вітаміну С, може привести до алергії.

Рецепт смачного соусу

Для його приготування нам знадобиться великий пучок свіжої брокколі, трохи подрібненого часнику, 1/3 чашки оливкової олії, 1 ч. л. зерен кмину та коріандру (подрібненого), 1 ч. л. соку лайма, склянку води. Відварену капусту змішують з інгредієнтами до стану пюре. Далі всю кашку проварюють до отримання однорідної густої маси.
Але якщо у вас немає часу або можливості готувати смачну, вітамінізовану і збалансовану їжу, Гроу Фуд можна замовити їжу з доставкою. Правильне харчування від «А» до «Я», з урахуванням витрат енергії і поставленої мети.