За останні роки вимоги до ресторанної їжі зросли. Якщо говорити про здоровий дієтичному харчуванні, то слід зазначити еволюціонування формату харчування в закладах громадського харчування. Якщо раніше під дієтичним харчуванням малося на увазі переважно вегетаріанські страви із зазначенням їх калорійності, то сьогодні підхід до цього дещо змінився. Щоб правильно харчуватися, потрібно виключити з раціону деякі продукти, наприклад, кукурудзяний крохмаль, цукор, хліб, які містять надмірну кількість вуглеводів.
Основні принципи підходу до харчування в ресторані
Якщо є можливість вибрати ресторан правильного харчування, то перевагу варто віддати китайським, японським, іспанським закладам харчування, так як їхні національні страви, в більшості своїй, містять найменшу кількість вуглеводів. У замовленні краще уникати гарнір з рису і локшини або мінімізувати їх вживання.
Коли похід в ресторан спланований заздалегідь, то в ідеалі було б правильно заздалегідь зателефонувати до обраного затишний ресторанчик, і поцікавитися, чи є у них страви з низьким вмістом вуглеводів для людини, що дотримується правильного харчування. Якщо ні, то чи можна замовити їх індивідуально.
Потрапивши в ресторан або кафе непередбачено, доведеться проявити силу волі і відмовитися від «шкідливої» їжі. Крім того, варто проявити інтерес і до інгредієнтів, що входять у замовлення. Обов’язково поцікавтеся, чи немає в соусі цукру, борошна або крохмалю. Попросіть офіціанта, щоб Ваш салат заправили не майонезом, а маслом, лимонним соком. І, на кінець, до страв з низьким вмістом білка, замовте додатково страви багатші на нього.
Що замовляти в ресторані
Здорове дієтичне харчування передбачає не лише дієту, що сприяє схудненню, але і забезпечує організму необхідну кількість білків, жирів і тих самих вуглеводів. Іншими словами, це збалансоване харчування, відповідний способу життя конкретної людини. Але саме необмежене кількість вуглеводів, є основним ворогом будь-якої дієти. Які саме страви допоможуть уникнути надмірного їх прийому і чим харчуватися в ресторані на дієті?
Від страв, приготованих в клярі, смажених на сковороді краще відмовитися. Пересмажену жир може бути канцерогенний, а страва дуже жирним і важким для печінки.