Смачна намазки на бутерброд може бути дуже різною. Господині сміливо можуть експериментувати з рецептами, щоб здивувати своїх близьких оригінальним закускою. Основне завдання отримати пасту, здатну вразити поєднаннями. Вегетаріанська намазки може бути смачною і корисною одночасно, якщо її правильно приготувати.

Зміст

  • Оригінальний плід авокадо
  • Ніжний сир
  • Сирна намазки
  • Дієтичні рецепти
  • Оригінальний плід авокадо
    Порівняно недавно господині в нашій країні стали активно готувати з авокадо. Цікавий свіжий і оригінальний смак цього фрукта дозволяє додавати його в різні рецепти. У домашніх умовах легко приготувати пасту, яка в подальшому може стати основою бутерброда.

    Рада! Обов’язково потрібно вибирати м’які стиглі плоди. Тоді смак вийде максимально ніжним вершковим. Шкірка хорошого фрукта має темно-зеленим відтінком, а при натисканні на поверхні утворюється вм’ятина.

    Інгредієнти:

    • авокадо;
    • м’який вершковий сир;
    • часник;
    • змітала;
    • сіль.

    Пропорції сміливо можна підбирати за смаком. Приготування дуже просте. Плоди необхідно очистити ножем і подрібнити у блендері з іншими складовими.

    Щоб намазки довше залишалася красивою, можна додати лимонний сік. Він не дає м’якоті занадто швидко потемніти. Крім того, такий інгредієнт додасть кислинку і зробить смак більш насиченим.

    Читайте також
    Бутерброд з сирним сиром і печеним перцем
    Бутерброд з сирним сиром і печеним перцем — проста закуска, яка може бути як доповненням столу, так і…

    Ніжний сир
    Сир відмінно поєднується з величезною кількістю продуктів. Цікавіше всього на смак буде намазки з грибами. Краще всього використовувати лісові, але в крайньому випадку підійдуть і печериці.


    Інгредієнти відмінно поєднуються між собою:

    • трохи грибів;
    • часник;
    • твердий сир;
    • кріп;
    • сметана;
    • за смаком сіль і перець.

    Зі спеціями слід бути обережними, адже сир і сметана вже дають свій смак, ні в якому разі не можна пересолити намазки. Процес покрокового приготування досить простий:

  • Гриби необхідно попередньо обсмажити на рослинному маслі. Різати їх варто відразу невеликими шматочками. У процесі приготування вони ужариваются і виходить практично однорідна маса.
  • Твердий сир треться на дрібній тертці, так він краще змішується з іншими інгредієнтами.
  • Часник краще видавити з допомогою чеснокодавкі. Потрібен його смак, але зайві вкраплення будуть погано виглядати в намазке.
  • Всі інгредієнти змішуються, для скріплення використовується сметана. Достатньо буде однієї ложки, маса не повинна бути занадто рідкою.
  • Останнім етапом стає додавання спецій, краще пробувати перед тим, як класти сіль і перець.
  • Зелень, зокрема кріп, краще використовувати для прикраси. Свіжі листочки будуть чудово виглядати. Сирна намазки відмінно підходить навіть для святкового столу.

    Сирна намазки
    Зараз можна зустріти в магазині самий різний сир, Це солодкі суміші до чаю або ж варіанти для бутербродів. Найкраще зробити простий склад з часником і зеленню вдома самостійно. Так буде можливість відрегулювати смак.

    Процес приготування дуже простий:

  • Краще вибирати сир знежирений або середньої жирності, так з’явиться необхідна кислинка.
  • До маси додається часник і зелень, все перемішується. Слід дрібно порізати зелень і використовувати чеснокодавку.
  • Потім намазки розподіляється по тостів або свіжому батону.
  • Сир відмінно поєднується з сиром. Головне для цих цілей не використовувати сирні сорту. Твердий найкраще дасть поєднання смаків.

    Читайте також
    Кисло — солодка заправка для салатів
    Вітаю вас! Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати наступне: кисло-солодка заправка для салату! Не секрет, що…

    Дієтичні рецепти
    Низькокалорійні закуски сміливо можна вживати в їжу тим, хто сидить на дієті або ж просто уважно стежить за своєю вагою. Є безліч рецептів для бутербродів. Деякі з них користуються особливою популярністю.

    В першу чергу слід запам’ятати, що свіжий білий хліб дасть занадто багато калорій страви. Краще всього використовувати тости або ж спеціальні хлібці. Легко зрозуміти, як приготувати дієтичну намазки, якщо використовувати прості низькокалорійні інгредієнти.

    Яєчна намазки

    Яєчна намазки з грибами є самим смачним частуванням для вегетаріанців. Вона володіє мінімальними калоріями і радує своїм оригінальним смаком.

    Інгредієнти прості:

    • 1 шт – цибуля;
    • 400 гр – гриби;
    • 1 шт – яйце;
    • 100 гр сир твердий, не жирний;
    • сіль і перець за смаком.

    Процес приготування для дієтичних рецептів трохи відрізняється від стандартного. Категорично потрібно уникати олії та майонезу. Вони здатні зробити страву більш важким і калорійним.

  • В першу чергу необхідно відварити гриби. Можна використовувати печериці, але набагато яскравіше смак буде з лісовими грибочками.
  • Потім слід поставити яйця, краще доварити їх круто, для цього знадобиться 7-10 хвилин.
  • Цибуля просто ріжеться на дуже дрібні шматочки. Можна натерти на тертку, щоб не відчувався сам овоч, а був лише його аромат.
  • Твердий сир треться на будь-яку тертку. Щоб шматочки відчувалися, можна використовувати велику. Якщо ж хочеться отримати однорідну масу, то підійде дрібна.
  • Всі компоненти змішують до однорідності і можна намазувати готову пасту на тости або хлібці.
  • Подібні бутерброди сміливо можна використовувати в якості перекусу тим людям, які дотримуються принципів правильного харчування.

    Червона бурякова
    Бурякова намазки на бутерброди являє собою корисний овочевий перекус або ж закуску перед основними святковими стравами. Вона виглядає вишукано за рахунок яскравого, соковитого кольору. Для приготування знадобляться найпростіші інгредієнти. Це сам овоч, сіль і перець за смаком, а також обов’язково часник. В якості заправки можна використовувати майонез або сметану на свій розсуд.

    Інгредієнти:

  • Буряк необхідно відварити до м’якості.
  • Потім овоч натирається на крупній тертці.
  • Часник подрібнюється за допомогою чеснокодавкі.
  • Всі компоненти змішують і заправляють майонезом.
  • В самому кінці додаються за смаком сіль і перець.
  • Подібна намазки ідеально поєднується з трохи підсмаженою чорним хлібом.

    Читайте також
    Рулетики з печеного солодкого перцю, з м’яким домашнім сиром і травами
    Вітаю вас! Це простий як п’ять копійок рецепт. Давайте приготуємо рулетики з перцю. Гарне поєднання ніжного…

    Баклажанна гостренькі
    У вегетаріанців великою популярністю користуються страви з баклажанів. Це овоч чудово поєднується з різними продуктами. Він здатний здивувати своїм смаком, якщо трохи над ним попрацювати.

    Рецепти прості, інгредієнти є в кожному холодильнику:

    • 2 шт баклажана;
    • 1 ложка – оливкова олія;
    • кілька крапель соку лимона;
    • 3-4 щубчика часнику;
    • сіль за смаком.

    Процес приготування простий. Найголовніше заздалегідь підготувати баклажани. Їх необхідно запекти в духовці до повної м’якості. Надалі намазки буде смачною, якщо маса вийде однорідної, без окремих шматочків.

  • Печений баклажан порізати на кілька шматочків і покласти в блендер.
  • Додаються спеції і сіль.
  • Перемелюються всі продукти до однорідності.
  • Готову намазки можна покласти на хліб, батон або тост.

    Рада! Баклажани сміливо можна замінити цукіні або ж кабачками, так один і той же рецепт набуває різні цікаві смаки.

    Рецепт з сочевиці
    Вегетаріанці або ті люди, які намагаються стежити за своїм харчуванням, нерідко мінімізують споживання риби або м’яса. Для приготування паштету є прекрасна дієтична намазки, — це сочевиця. Зробити з неї можна багато, але в першу чергу спадає на думку саме класичний варіант.

    Збираються наступні продукти:

    • 400 гр –сочевиця;
    • 2 шт – цибуля;
    • 1 ст. л. – паста кунжуту;
    • 2 ст. л. – оливкова олія;
    • 2 ст. л. – винний оцет.

    Додатково за смаком додається перець, сіль, а також невелика кількість цукру. З приготування впоратися навіть малодосвідчений господиня.

  • Сочевицю необхідно відварити. Для цього вона заливається водою у співвідношенні 1:2, а потім залишається на вогні півгодини. Періодично необхідно помішувати блюдо.
  • Цибулю потрібно порізати тонкими кільцями.
  • На оливковій олії обсмажуються кільця, до них додається цукор. Від температури він плавиться і коричневіє. Важливо не спалити цибулю.
  • Інші складові попередньої обробки не потребують.
  • Всі продукти додаються в блендер і змішуються до стану однорідної маси.
  • Смачна намазки на бутерброд у вигляді паштету найсмачніше їсти з тостом. Варто відзначити, що продукт можна сміливо заморожувати, а потім розморожувати, смак від цього практично не зміниться.

    Завдяки великій різноманітності рецептів кожен зможе вибрати для себе улюблену оригінальну закуску. Смачними бутерброди можуть бути без риби або м’яса, іноді досить правильно поєднувати продукти, які є в кожному холодильнику. Господиням краще спробувати всі варіанти, щоб вибрати ідеальний для своєї сім’ї.