Приготуємо святкову закуску Сирні кульки 5 рецептів. Цей рецепт не вегетаріанець і не вегетаріанський. В рецепт входить сир, майонез і яйця як основа. Але якщо сир і яйця не знаходяться у вас під забороною, то ви можете приготувати це красиве блюдо на свято. А майонез можна замінити на домашній.

Зміст

  • Інгредієнти для приготування сирних кульок
  • Готуємо основу
  • Рецепт 1. Крабові кульки
  • Рецепт 2. Кульки з огірками і червоною рибкою
  • Рецепт 3. Морквяні кульки
  • Рецепт 4. Кульки з зеленою цибулею і червоною рибою
  • Рецепт 5. Кульки з в’яленими помідорами
  • Інгредієнти для приготування сирних кульок
    Основа сирних кульок – це суміш твердого сиру, відварених яєць, часнику і майонезу. Почнемо з того, що підготуємо основу для всіх видів сирних кульок.
    Для цього нам знадобиться:

    • 250 гр. твердого сиру
    • 5 відварених яєць
    • 2-3 зубки часнику
    • майонез
    • сіль і перець за смаком

    Готуємо основу

    Натріть на дрібній тертці варені яйця, часник і твердий сир, додайте духмяний перець, майонез і ретельно перемішайте до стану щільної однорідної маси. Спробуйте на смак, якщо потрібно – підсолити.

    Основа для наших сирних кульок готова маса повинна бути не сухою і не рідкою, щоб надалі було зручно формувати кульки.

    Розділіть її на 5 окремих частин, і перекладіть в різні миски.
    Рецепт 1. Крабові кульки
    Для початку приготуємо крабові кульки.


    Всипаємо в нашу основу 100 гр. натертих на дрібній тертці заморожених крабових паличок, додаємо ложку майонезу і добре перемішуємо.
    Ще 100 гр. натертих крабових паличок відкладемо для обсипання. Для отримання красивого крабовою стружки, палички краще натирати у замороженому вигляді.
    Маса підготовлена, приступаємо до формування кульок. Зручніше це робити в рукавичках, змочених водою, скористаємося чайною ложкою. Набираємо повну чайну ложку маси і мокрими руками катаємо кулька, паніруючи кожен крабовою стружці. Викладаємо кульки на окрему тарілку, ось що в результаті вийшло.


    Рецепт 2. Кульки з огірками і червоною рибкою
    Тепер приступаємо до виготовлення іншого виду сирних кульок.
    Для цього очищаємо невеликий свіжий огірок від шкірки, нарізаємо дуже дрібним кубиком і додаємо його в основну сирну масу, добре перемішуємо. За допомогою чайної ложечки, набираємо масу в руку, робимо невелике заглиблення, в яке укладаємо шматочок будь слабосоленої червоної рибки, яка вам по кишені.

    Робимо заготовки для подальшої обсипання. І зараз підготовлені кульки обвалюємо в суміші білого і чорного кунжуту, а так само в чисто білому кунжуті.
    Рецепт 3. Морквяні кульки
    Для готування третього виду кульок додаємо в сирну основу, натерту на дрібній тертці невелику сиру моркву, і добре перемішуємо.

    Набираємо чайну ложку маси, в центр кладемо четвертинку волоського горіха і скачуємо кульки, робимо заготовки.
    Паніруємо наші кульки в заздалегідь обсмажених і подрібнених волоських горіхах.

    Рецепт 4. Кульки з зеленою цибулею і червоною рибою
    Приступаємо до приготування четвертого виду сирних кульок, для цього в відкладену сирну масу додаємо нарізану дрібним кубиком слабосолону червону рибку, дрібно нарізаний зелений лук і акуратно перемішуємо.

    Якщо бачите, що маса виходить сухуватою – додайте половину ложки майонезу, щоб вона була більш м’яка, податлива, легко каталася, не прилипала до рук, але при цьому не розтікалася.
    Катаємо з підготовленої маси сирні заготовки, вони самі по собі виходять красиві, мармурові, їх можна і не панірувати.
    Щоб приготувати зелені кульки — паніруємо в будь дрібно нарізаної зелені, свіжої або сушеної. Можете скористатися сушеної кінзою.

    Рецепт 5. Кульки з в’яленими помідорами

    І останній п’ятий варіант. У сирну масу додаємо дрібно нарізані в’ялені помідори і перемішуємо. Набираємо чайну ложку підготовленої маси, укладаємо в серединку одну цілу маслини без кісточки, і формуємо кульки. Паніруємо в паприці.

    Дивіться рецепт в’ялених помідорів на блозі

    Всі сирні кульки приготовані і викладаємо їх на сервірувальне блюдо.