Здрастуйте, дорогі читачі мого блогу. А ви знаєте, що дотримуватися дієти насправді досить легко. Для цього необхідно володіти деякими секретами. Салат з квасолею без м’яса дозволить вам худнути з комфортом і не відчувати почуття голоду. Щоб урізноманітнити раціон, я приготувала багато цікавих і оригінальних рецептів страв.

Зміст

  • Вегетаріанський салат
  • Іспанський салат з квасолею
  • Мексиканський салат
  • Лобіо
  • Теплий салат з квасолею і грибами
  • Салат із стручкової квасолею
  • Салат з квасолею без ковбаси
  • Стручкова квасоля по-корейськи
  • Салат з квасолею і спаржею
  • Італійський салат з білою квасолею
  • Вегетаріанський салат

    Дієтичне та корисне страву, так як містить білок, вуглеводи і грубі волокна. До того ж він готується без майонезу.

    Нам знадобляться наступні продукти:

    • квасоля – 1 банка;
    • помідори – 2 шт.;
    • болгарський перець – 2 шт.;
    • сік лимона – 1 ч. л.;
    • оливкова олія – 50 мл;
    • зелена цибуля – 1 пучок;
    • сіль, спеції.

    Послідовність дій:

  • Овочі наріжте соломкою.
  • Відкрийте банку з квасолею, зцідіть зайву рідину.
  • Цибулю дрібно наріжте.
  • З’єднайте всі продукти, заправте спеціями, соком лимона і оливковим маслом.
  • Візьміть болгарський перець жовтого кольору, тоді страва набуде більш ошатний вигляд.

    Читайте також
    Салат з білою квасолею
    Вітаю вас! Цей красивий і яскравий салат по праву може вважатися міжсезонним, але восени, коли помідори ще не…

    Іспанський салат з квасолею

    Апетитне і поживне блюдо, можна взяти консервовані боби або використовувати свіжі.


    Інгредієнти:

    • квасоля – 200 г;
    • огірки – 150 г;
    • помідори – 200 г;
    • оливки без кісточок – 100 г;
    • сік лимона – 2 ст. л.;
    • цибуля – 1 головка;
    • рослинна олія – 30 мл;
    • зелень, спеції.

    Покрокове приготування:

  • Огірки наріжте колечка, цибулю півкільцями і полийте їх лимонним соком.
  • Томати розділіть на 4 частини.
  • Додайте до овочів цілі оливки, квасоля і зелень.
  • Полийте маслом і перемішайте.
  • Блюдо буде виглядати гарніше, якщо всі продукти порізати крупно. Виняток становить цибулю, великі шматки дадуть гіркоту, а дрібні, додадуть легку пікантність.

    Мексиканський салат

    Смачне і гостре блюдо, традиційно для кухні Південної Америки. В рецепті використовуємо варені бобові, для цього треба буде замочити їх на ніч у холодній воді.

    Візьміть наступні продукти:

    • квасоля – 150 г;
    • кукурудза консервована – 100 г;
    • цибуля – 1 головка;
    • помідор – 1 шт.;
    • рослинне масло – 3 ст. л.;
    • сік лимона – 1 ч. л.;
    • чилі – 1 шт.;
    • сіль, перець, зелень.

    Етапи приготування:

  • Квасоля покладіть в каструльку і поставте варитися на повільний вогонь до повної готовності.
  • Відкрийте банку з кукурудзою, злийте зайву рідину і промийте під проточною водою.
  • Помідори і цибулю наріжте кубиками, чилі – тонкими кружечками.
  • З’єднайте всі продукти, додайте спеції, лимонний сік, масло і перемішайте.
  • Якщо у вас проблеми зі шлунком, то чилі можна не додавати.

    Лобіо

    Ніжний, грузинський салат, містить багато вітамінів, завдяки гранату та великої кількості зелені. Хоча рецептів такої страви існує безліч, я вибрала, що припав до смаку.

    Необхідний набір продуктів:

    • квасоля – 150 г;
    • цибуля – 1 головка;
    • волоські горіхи, нечищене – 1 склянка;
    • кінза – 1 пучок;
    • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
    • коріандр – ½ ч. л.;
    • часник – 3 зубчики;
    • рослинна олія – 50 мл;
    • гранат – 1 шт.;
    • спеції.

    Для приготування виконаємо наступні дії:

  • Квасоля промийте і залийте водою на ніч, вранці поставте на плиту і варити трохи більше години.
  • Цибулю наріжте кубиками і обсмажте до золотистого кольору.
  • Горіхи потовчіть в ступці, додайте часник, видавлений через прес і подрібнену кінзу.
  • Гранат розділіть навпіл, з однієї частини видавіть сік і влийте його в горіхову масу.
  • З’єднайте квасоля з цибулею і заправте сумішшю, посипте хмелі-сунелі, перемішайте.
  • Готову страву прикрасити зернами граната з другої половинки фрукта.

    Читайте також
    Салат з соєвої спаржі і моркви
    Вітаю вас! Цей салат з соєвої спаржі самодостатнє, повноцінне блюдо. Завдяки соєвого спаржі, він дуже…

    Теплий салат з квасолею і грибами

    Таке блюдо можна використовувати не тільки в якості закуски, але і розглядати, як повноцінне друге, гаряче.


    Візьміть наступні продукти:

    • печериці – 200 г;
    • цибуля – 1 головка;
    • часник – 2 зубчики;
    • соєвий соус – 3 ст. л.;
    • консервована квасоля – 200 г;
    • оливкова олія – 50 мл

    Фази приготування:

  • Наріжте гриби пластинками, цибулю півкільцями і обсмажте на сковороді.
  • З квасолі зцідіть зайвий сік і з’єднайте з грибною сумішшю.
  • Додайте, подрібнений часник і соєвий соус.
  • При подачі можна прикрасити рубаною кінзою, вона підсилює смак страви.

    Салат із стручкової квасолею

    Цікавий рецепт, завдяки маленьким хитрощам, набуває екзотичний і незвичайний смак.

    Інгредієнти:

    • яйця – 3 шт.;
    • черрі – 200 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • стручкова квасоля – 200 г;
    • оцет 9% — 2 ст. л.;
    • оливкова олія – 50 мл;
    • гірчиця – 1 ст. л.;
    • сіль, спеції.

    Послідовність дій:

  • Якщо є час, замаринуйте квасоля, це дозволить їй зберегти її яскравий зелений колір і додасть смаку оригінальності.
  • Для цього залийте овочі оцтом і залиште на ніч.
  • Яйця відваріть і наріжте кубиками.
  • Квасоля розділіть на смужки, довжиною 3-4 см, черрі навпіл, а можна використовувати і цілком.
  • З’єднайте всі продукти, додайте рубаний часник.
  • Заправте оливковою маслом з гірчицею.
  • Салат прикрасьте зеленню, для цього підійде петрушка, кінза, базилік. Можна додати кунжут або гарбузове насіння.

    Читайте також
    Салат із стручкової квасолі
    Вітаю вас! Давайте приготуємо смачний салат із стручкової квасолі? Молоді овочі особливо смачні. Квасоля не…

    Салат з квасолею без ковбаси

    Ситне блюдо, незважаючи на відсутність м’ясних виробів. На приготування піде не більше 15 хвилин.

    Візьміть наступні продукти:

    • помідори – 200 г;
    • крабові палички – 250 г;
    • перець болгарський – 1 шт.;
    • сир – 100 г;
    • часник – 1 зубчик;
    • квасоля – 300 г;
    • майонез – 50 мл;
    • петрушка – 1 пучок;
    • сіль, спеції.

    Процес буде складатися з наступних кроків:

  • Крабові палички і помідори наріжте кубиками.
  • У перцю видаліть насіння, плодоніжки і нашаткуйте соломкою.
  • Відкрийте банку з квасолею, зцідіть рідину і промийте її в друшляку, щоб видалити металевий присмак.
  • Сир натріть на корейській тертці, часник вичавити через прес.
  • З’єднайте всі продукти, заправте майонезом.
  • При подачі від петрушки відірвіть листочки і викладіть ними поверхню.

    Стручкова квасоля по-корейськи

    Прекрасне гостре блюдо різноманітить ваше повсякденне меню.

    Інгредієнти:

    • морква – 100 г;
    • часник – 3 зубчики;
    • соняшникова олія – 50 мл;
    • стручкова квасоля – 500 г;
    • коріандр – 1 ч. л.;
    • оцет 9% — 2 ст. л.
    • червоний, мелений перець – ½ ч. л.;
    • цукор – 1 ст. л.;
    • сіль.

    Покрокове приготування:

  • Моркву натріть на тертці довгими брусочками, посоліть і поставте під гніт.
  • У квасолі відріжте кінчики і видаліть волокна з боків стручка.
  • Відваріть її в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Щоб вона зберегла свій яскравий зелений колір, не залишайте її остигати в гарячій воді, а перекладіть в холодну, з шматочками льоду.
  • З’єднайте овочі, додайте товчений часник, насипте чорний і гострий перець, коріандр і полийте розпеченим маслом.
  • Після цього перемішайте і залиште на деякий час в холодному місці, остигати і просякати.

    Читайте також
    8 простих рецептів салатів з квасолею і сухариками
    Здрастуйте, дорогі читачі мого блогу! А ви знаєте, наскільки корисні бобові для нашого організму. Їх…

    Салат з квасолею і спаржею

    У цьому рецепті ми будемо використовувати, не свіжу, зелену спаржу, а білу, китайську, яка є продуктом переробки соєвого молока.

    Інгредієнти:

    • помідори – 2 шт.;
    • квасоля – 1 банка;
    • спаржа – 200 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 головка;
    • часник – 3 зубчики;
    • червоний мелений перець – ¼ ч. л.;
    • соняшникова олія – 50 мл;
    • соєвий соус – 3 ст. л.;
    • спеції.

    Етапи приготування:

  • Спаржу залийте холодною водою на 3 години, зверху покладіть гніт, щоб кінчики не стирчали, інакше вони залишаться сухими.
  • Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на корейській тертці.
  • Обсмажте овочі на олії до напівготовності, потім додайте спаржу, порізану на шматочки довжиною 4-5 див
  • Налийте соєвий соус і тушкуйте на повільному вогні, помішуючи, протягом 15 хвилин.
  • Помідори наріжте часточками і з’єднайте з квасолею і спаржею.
  • Видавіть часник через прес, посипте червоним перцем і перемішайте.
  • Блюдо виходить дуже апетитним і ситним, завдяки білку, який міститься у спаржі.

    Італійський салат з білою квасолею

    Легке і повітряне блюдо, не залишає тяжкості в шлунку.

    Підготуйте наступні продукти:

    • кабачок – 1 шт.;
    • біла квасоля – 1 банка;
    • червоний цибуля – 1 головка;
    • солодкий горошок, стручки – 50 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • оливкова олія – 2 ст. л.;
    • сир – 50 г;
    • базилік.

    Приготування:

  • Кабачок наріжте кільцями і посмажте на сковорідці з обох сторін.
  • Викладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
  • Цибулю наріжте півкільцями, горошок на дрібні шматочки.
  • З’єднайте всі продукти з квасолею, додайте тертий сир, сік лимона і базилік.
  • Для страви вибирайте сир твердих сортів, наприклад, пармезан.

    На цьому я прощаюся. Не забувайте підписуватися на оновлення блогу. Обов’язково порадьте своїм друзям з соціальних мереж почитати статтю, нехай вони теж дізнаються, який апетитний і оригінальний може бути, салат з квасолею без м’яса.